Retraites

Expedities en retreats

Retraite op vlieland

Namaste

Eindelijk is het dan zover. Al jaren loop ik rond met de gedachten om een heel weekend met mensen op te trekken op mijn geliefde eiland Vlieland. Ze tijdens zo’n weekend te laten ervaren dat er meer is dan alleen maar een denkend ego. Wel nu…..12 t/m 14 april 2024 worden deze gedachten omgezet in het DOEN. Dit weekend pellen we de ego laagje voor laagje af om daar te komen waar enkel en alleen liefde heerst. Op vrijdag 12 april zullen ik, Evert Hettema en medewerkers van strandhotel Seeduyn de deelnemers warm verwelkomen. 

Zodra iedereen aanwezig is beginnen we om 21.00 uur met kennismaken, doen we een ademoefening die zorgt voor rust in het zenuwstelsel en trainen we onze wilskracht om de vaste wal gedachten los te laten om enkel in het moment te komen van het nu. We sluiten deze avondsessie af met een mantra en de klanken van de handpan. Rond 22.30 uur is er gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken en een drankje te nuttigen. 

De deelnemers zullen de volgende dag een onvergetelijk weekend tegemoet gaan waarin ze blootgesteld worden aan de schoonheid van moedernatuur. Duinen, bos, het wad, de Wadden- en de Noordzee, het wuivend helmgras is het decor waarin ze in stilte zullen wandelen. Het denkend brein ontspant zich en stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je even begeven in een oncomfortabele situatie, bevordert de waardering voor het comfortabele. Daarom gaan we plonzen in de frisse zee, graven ons eigen ijsbad en spoelen de vaste wal gedachten van ons af, om één te worden met lichaam en geest.

Natuurlijk bestaat dit weekend niet alleen maar uit “ontberingen”, welnee, integendeel, de koude trainingen zijn maar een piepklein onderdeel van het grote geheel. Jullie worden verwend met een luxe 2-persoonskamer in een prachtig hotel aan de Noordzee. Een 3-gangen diner op zaterdag, lunch en ontbijt op beide dagen staan voor je klaar en de prachtige luxe wellness area met vier sauna’s, bubbelbad en zwembad zijn het hele weekend tot je beschikking. Heerlijk om weer op te warmen na een koude exposure.

Beide dagen beginnen met een ochtendroutine die ik sinds 2008 me eigen heb gemaakt. Voor het ontbijt doen we WHM ademoefeningen, yoga, Qigong oefeningen en de Tibetaanse riten. Daarmee ontwaak je het lichaam als een zoogdier met menselijk verstand en verbind je de geest met het autonome deel van het zenuwstelsel. Dit heeft een scala aan gezondheidsvoordelen. 

De theorie over dit geschrevene en de medisch-en wetenschappelijke afgeronde onderzoeken zullen natuurlijk  behandeld worden. De middagen worden gevuld met koude trainingen en well being. Zaterdagavond vieren we ons samenzijn met een vreugdevuur aan zee die onze harten vervult met warmte, liefde en dankbaarheid en onze oren plezieren met trommels en djembe’s.

Klik de link en meld je aan ?

https://weekendretraitevlieland.eventgoose.com/