Wim Hof Methode

WHM
over WHM

Wim Hof Methode Workshops

Stap in de fascinerende wereld van de Wim Hof Methode (WHM) met mijn workshops die de grenzen van je comfortzone verleggen. Als gecertificeerde WHM-instructeur, begeleid ik je door ademhalingstechnieken en koudeblootstellingsoefeningen die je immuunsysteem versterken, stress verminderen en je vitaliteit vergroten. Of je nu nieuw bent in deze methode of al ervaring hebt, mijn workshops bieden een diepgaande reis naar zelfontdekking en welzijn.

Wim Hof Methode

Wim Hof, ook bekend als The Iceman, heeft een methode ontwikkeld die je helpt je lichaam in optimale conditie te houden en te controleren tijdens moeilijke en stressvolle momenten. Met de ademhalingsoefening van de Wim Hof Methode bouw je meer energie op, breng je de balans terug in je bio-chemie, beinvloed je delen van het autonome zenuwstelsel, versterk je het immuunsysteem en bereik je een diepe meditatieve rust. Door deze methode goed aan te leren kun je met een korte, dagelijkse beoefening een enorme winst behalen in gezondheid,  je uithoudingsvermogen en innerlijke rust. Deze ademtechniek in combinatie met graduele blootstelling aan kou en een sterke mindset (inzet) hebben een grote invloed op je welbevinden.

Blootstelling aan kou door bijvoorbeeld koud (af) te douchen, zorgt voor verbetering van het immuunsysteem en een betere doorstroming in het vatenstelsel. Tevens wordt het ‘bruin vet weefsel’ in je lichaam geactiveert. Het ‘bruin vet’ bevat enorm veel opgeslagen energieleveranciers wat per direct het opgeslagen wit vet omzet in warmte en energie. Het  zwembandje rond je middel zal dus op den duur verdwijnen door de hogere interne verbranding. Dit proces in je lichaam vind plaats als je bij lage temperaturen buiten zwemt, koud (af)doucht of in de herfst in een T-shirtje naar je werk fietst. De WHM versterkt het cardiovasculaire stelsel, zodat het hart minder vaak hoeft te pompen, omdat alle gladde spieren in de bloedvaten  de functie van het hart ondersteunen.  Het is anno 2014 wetenschappelijk bewezen, dat mensen die de WHM dagelijks uitvoeren, invloed hebben op hun autonoom zenuwstelsel en daarmee hun immuunsysteem beinvloeden en versterken.

Sporters, hoog of laag niveau

Door de Wim Hof Methode toe te passen in je trainingsschema verhoog je de mitochondria (energiecentrales) in je systeem.  Tevens train je het lichaam om bewust melkzuur/lactaat aan te maken, zodat je de verzuringsdrempel aan het verleggen bent. Ijsbaden zorgen voor passief herstel en minder stijve spieren. Oud Top schaatser Sven Kramer, vechtsporter Alistair Overeem, top tenniser Novak Djokovic, het Nederlands dames hockey elftal, oud Olympisch kampioen Pieter van de Hoogenband, Kickbokser Mohamed Khamal, oud-international waterpolo Marianne Peper, topvoetballer Christiano Ronaldo en ‘Big wave’ surflegende Liard Hammilton.  Een kleine opsomming van Internationale en Nederlandse (oud) topsporters die componenten van de methode toepassen in hun trainingsschema of levenspatroon.

Auto- immuunziekten

Door de ademhalingstechniek van de Wim Hof Methode breng je de PH waarde in het bloed naar de juiste waarden. Nl. 7.365. en vul je het systeem met zuurstofrijk bloed. De aanmaak van even heel veel adrenaline onderdrukt de ontstekingsrespons en de kortstondige cortisol piek werkt ontstekingsremmend. Door het trainen met koude, en het bewust aansturen van je adem, zorg je dat de doorstroming van al het goede en het slechte in je systeem optimaal benut of afgevoerd wordt. In oktober 2022 mocht ik 185 huisartsen de methode leren. Een prachtige doelgroep, die anno nu de WHM methode serieus neemt en patiënten kan stimuleren met de oefeningen aan de slag te gaan.

Certified Instructor Level 2

In 2015 ben ik instructeur geworden van deze unieke en krachtige methode. Gedurende het jaar geef ik trainingen aan particulieren en organiseer ik clinics voor bedrijven, verenigingen, overheid, scholen en defensie. Elke maand worden alle instructeurs dmv. webinars en nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreffende de methode. Tevens moet ik elk jaar een toets doen om mijn kennis te waarborgen. Ik ben opnieuw gecertificeerd tot februari 2024. Half januari 2019 ben ik voor 2 weken afgereisd naar Polen om als co=trainer Wim Hof te assisteren tijdens de winter- expedities. Gedurende deze weken hebben we 160 deelnemers uit alle hoeken van de wereld getraind en bewust gemaakt van de kracht van hun eigen vermogen. Na die periode ben ik doorgestroomd van level 3 instructeur naar level 2.

Upcoming Workshops

Heb je gezondheidsklachten raadpleeg dan eerst een arts alvorens je je aanmeld voor een workshop. Tevens is de WHM ademoefening niet geschikt als je zwanger bent.

WORKSHOP WHM FUNDAMENTALS (basis)

Deze workshop betreft een fundamental workshop (basis) en is geschikt voor degenen die voor het eerst een workshop gaan volgen. Meer informatie over de workshop en wat je te wachten staat vind je op het platform van de WimHofMethode site.

www.wimhofmethod.com/instructors/everthettema

Lokatie
Butlan 4, 8926 XH Leeuwarden

Maximum 16 deelnemers

Kosten €85,

Aanmelden stuur een mail naar everthettema@gmail.com of meld je aan via www.wimhofmethod.com/instructors/everthettema

WORKSHOP WHM ADVANCED

Deze workshop betreft een advanced workshop (ervaren) en is geschikt voor degenen die een fundamental workshop hebben gevolgd of bekend zijn met de Wim Hof Methode door online cursussen. Meer informatie over de workshop en wat je te wachten staat vind je op www.wimhofmethod.com/instructors/everthettema

Lokatie
Butlan 4, 8926 XH Leeuwarden

Maximum 16 deelnemers

Kosten €85,

Aanmelden stuur een mail naar everthettema@gmail.com of meld je aan via www.wimhofmethod.com/instructors/everthettema

 

WimHofMethode op Vlieland

Ook deze zomer kun je meedoen met een WimHofMethode workshop op Vlieland. Dit jaar geef ik drie workshops en wel op 23 en 30 juli en 6 augustus. We beginnen om 12.00 uur en eindigen rond 15.00 uur.

Al vele jaren organiseer ik workshops en trainingen op Vlieland. Een eiland die zich uitstekend leent voor mijn activiteiten. Nature rules. Wat is er nog mooier om de beginselen van de Wim Hof methode te ervaren op het mooiste waddeneiland van Nederland? (vind ik he) Anyway, niet twijfelen gewoon meedoen. It could change your live.

We verzamelen om 11.45 uur bij het Westcord strandhotel Seeduyn. Eet van tevoren niet te zwaar, neem je badkleding mee en een warme hoody of fleecedekentje. Flesje water is ook niet verkeerd. Om 12.00 uur beginnen we.

Als je zwanger bent of kampt met epilepsie aanvallen dan is het beter om niet mee te doen. Heb je gezondheidsklachten raadpleeg dan eerst je huisarts.

De workshop behandeld de drie pijlers van de WimHofMethode. Nl. Mindset, ademoefeningen en graduele blootstelling aan koude. Natuurlijk zal een beetje theorie ook terzijde komen, maar we gaan veel doen en ervaren. En dat is waar de methode ook voor bedoeld is, uit de logische geest en in het lichaam.

Meer informatie vind je op mijn socials. Weet je genoeg? Meld je dan aan via onderstaande link:
https://wimhofmethodevlieland.eventgoose.com

 

Adem bewust, train je geest en voel je lichaam

BOGA

Een Boga-training is erop gericht je concentratievermogen te verbeteren en je sterker te voelen door middel van fysieke inspanning en geestelijke ontspanning

Wim Hof Methode

Duik in de ademhalingstechnieken en koudeblootstelling van de Wim Hof Methode. Leer hoe je je immuunsysteem kunt versterken, stress kunt verminderen en je algehele vitaliteit kunt verbeteren.

Retraites

Eindelijk is het dan zover. Al jaren loop ik rond met de gedachten om een heel weekend met mensen op te trekken op mijn geliefde eiland Vlieland. Ze tijdens zo’n weekend te laten ervaren dat er meer is dan alleen maar een denkend ego.

Small Group & Personal Training​

Persoonlijke aandacht en maatwerk zijn essentieel voor effectieve groei en ontwikkeling. Daarom bieden we gepersonaliseerde 1-op-1 trainingen aan die volledig zijn afgestemd op jouw behoeften en doelen.

Handpan & Djembe les

Verrijk je zintuigen met de betoverende klanken van de handpan, een instrument dat je meevoert op een reis van rust en contemplatie. Onze handpan en djembe les-workshops zijn ontworpen om je te laten kennismaken met de kunst van het spelen op dit harmonische instrument.